Biografie 2017-10-03T17:09:37+00:00

BIOGRAFIE

Studeren duurde me te lang, ik ging na het vwo direct in een buurthuis werken en bij het Grand Theater in Groningen. En schreef voor de door onszelf opgerichte stadskrant. Zo werd ik journalist. Begonnen bij de Winschoter Courant, daarna freelancer voor Intermediair, HP/De Tijd, Trouw. Zes jaar sociaaleconomisch en politiek redacteur van de Groene Amsterdammer.

In 1999 de overstap naar GroenLinks, als landelijk partijvoorzitter. In 2004 werd ik algemeen directeur van Stichting Natuur en Milieu. De afgelopen jaren, tot mei 2014, was ik wethouder in Utrecht voor financiƫn, economie, openbare ruimte, en milieu/duurzaamheid.

Waar het mij steeds om gaat: mensen, en vooral mensen die het minder goed hebben getroffen, meer grip te laten krijgen op hun leven. Maatschappelijke organisaties en de politiek kunnen daar aan bijdragen, maar ook artikelen. Artikelen waardoor je denkt: yes, zo zit het, nu ga ik….

Na vijftien jaar in politiek, bestuur en maatschappelijke organisaties is schrijven nu weer mijn belangrijkste ding. Op zoek naar hoe het zit: hoe het geld rolt, waar mensen in beweging komen, waar de macht huist en waar de onmacht.

Daarnaast ben ik met veel plezier dagvoorzitter/moderator, hou spreekbeurten en geef trainingen.

En ik ben lid van de Raad van Toezicht van het Regio College, het ROC van De Zaanstreek en Waterland.